Как да се грижим за инструментите

Как да се грижим за инструментите

Поддръжка на вашите инструментите

От какво бихте имали нужда:

  • Кутия за съхранение/буркан
  • Топла вода
  • Прозрачно фолио
  • Кореселин/Ацетон
  • Течност за почистване

 

Ако използвате четката на следващия ден:

Ако използвате водоразстворими бои, напълнете буркана с вода и сложете четката в него, за да предотвратите изсъхването на четката.
Ако използвате маслени бои, обвиите главата на четката във фолио.

 

Бояджийски четки и валяци:

След употреба на маслени бои, вашите четки, валяци или падове трябва да бъдат потопени в ацетон или кореселин, след което да се измият с топла вода и леко с почистваща течност. Бояджийските четки могат да бъдат раздрусани, за да може максимално да падне останалата вода между космите, оставете ги да изсъхнат, след това поставете четката в хоризонтална позиция, като обвиети космите в хартия, за да се съхранят максимално. Валяците и падовете трябва да бъдат оставени да изсъхнат, след хубаво измиване също.

 

Инструменти:

За да избегнете ръжда върху вашите инструменти, винаги почиствайте вашите уреди след употреба и ги дръжте прибрани на сухо място. Инструментите могат да бъдат леко поляти с олио/мазнина, за да се избегне потенциална ръжда

 

Полезен съвет:

Не оставяйте четки с истински косми за дълго във вода, защото това може да ги унищожи. Никога не мийте каквата и да е четка в топла вода и не оставяйте на слънце за дълго, защото това може да нарани качеството на косъма. С малко грижа бояджийските четки, валяците и инструмените на Harris, Linomat, Attamark ще можете да ги използвате няколко години, заплащайки инвестияцията, която сте вложили, за да ги купите.

Назад към блога